Home | Nieuws | Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

Nederlandse vrouwen (18 procent) beleggen nog altijd minder dan mannen (29 procent) en zijn dit ook niet snel van plan. Van degenen die nog niet beleggen, stelt 48 procent dit namelijk nog met minimaal een jaar uit. Hiervoor noemt 15 procent ‘niet weten waar te beginnen’ als belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van online broker BUX.

 

Ondanks dat Nederlandse vrouwen beperkt beleggen, ziet 14 procent van hen in dat het meer rendement oplevert dan traditioneel sparen. Mogelijk zien zij ook beter de risico’s ervan in. Zo noemt slechts 4 procent ‘plezier’ als hoofdreden om te beleggen, tegenover maar liefst 10 procent bij de mannen.

Vrij besteedbaar inkomen

Ook valt op dat Nederlandse vrouwen wel een goed idee hebben van wat minimaal nodig is om regelmatig te beleggen. Gemiddeld kwamen zij uit op € 638 per maand. Ter vergelijking: Nederlandse mannen dachten dat dit € 1.331 moest zijn en de gemiddelde Europese vrouw schatte dit zelfs op meer dan € 3000,-. Volgens BUX investeren hun gebruikers gemiddeld € 200 per maand via hun spaarplan.

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie