Home | Nieuws | Het Nederlandse vestigingsklimaat is gunstig, maar kan beter, zeggen economen

Het Nederlandse vestigingsklimaat is gunstig, maar kan beter, zeggen economen

Hoewel Nederland goed presteert op internationale ranglijsten, verslechtert het vestigingsklimaat volgens deskundigen, onder meer door veranderingen in belastingvoordelen voor expats en andere fiscale maatregelen die grote bedrijven kunnen benadelen.

Hoewel belastingen een rol spelen in de keuze van bedrijven om zich in Nederland te vestigen, is dit volgens experts geen doorslaggevende factor. Onzekerheid over het overheidsbeleid wordt echter als een punt van zorg gezien.

Onder andere het private-equity bedrijf Main Capital Partners en chipmachinegigant ASML hebben zich kritisch uitgelaten over het Nederlandse vestigingsklimaat, waarbij ze aangeven dat het ondernemen bemoeilijkt wordt. Er zijn echter hoopvolle geluiden over de bijdrage van innovatie en werkgelegenheid in Nederland op de lange termijn.

Het kabinet heeft recentelijk belastingmaatregelen voorgesteld, maar heeft het versoberen van belastingvoordelen voor expats uitgesteld in afwachting van een evaluatie.

Lees meer: https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10544344/vestigingsklimaat-is-zo-slecht-nog-niet-maar-kan-beter-zeggen-economen

Deel dit artikel met andere: