Home | Nieuws | Valuta opkomende markten blijven stijgen

Valuta opkomende markten blijven stijgen

Valuta uit opkomende markten, met name in Latijns-Amerika, blijven stijgen in waarde. Anderzijds bewogen de euro, pond en dollar ten opzichte van elkaar relatief weinig.

Mede dankzij de terugkeer van risicobereidheid op de financiële markten, wat over het algemeen gunstig is voor risicovolle beleggingen, zetten valuta uit opkomende markten de stijging door. Met name valuta uit Latijns-Amerika blijven indrukwekkende resultaten tonen. Het recente nieuws dat Saoedi-Arabië haar olieproductie gaat verlagen, zou indirect ook de valuta van grondstof-exporterende landen een steun in de rug moeten geven.

Aan de andere kant zijn er twee verliezers toegetreden. De Zwitserse frank beleefde een moeizame week, doordat de vraag naar een veilig haven is afgenomen. De Turkse lira zette zijn neerwaartse trend verder door na de herverkiezing van Erdogan. De verwachting is dat een terugkeer van financieel verstandig beleid hierdoor uit zal blijven.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/06/05/Ebury-Valuta-opkomende-markten-zetten-ingezette-stijging-verder-door

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie