Home | Nieuws | Transformatie in de sector financiële dienstverlening

Transformatie in de sector financiële dienstverlening

De Vacature Makelaar heeft de whitepaper ‘De transformatie van de moderne financieel dienstverlener – werken in een sector in beweging’ gepubliceerd. Daaruit blijkt onder andere dat digitale innovatie de grootste drijver is achter de veranderingen in de sector en dat het werkveld andere vaardigheden vereist dan vroeger.

Met deze whitepaper wil De Vacature Makelaar een dieper inzicht bieden in de veranderingen die de sector doormaakt en een blik werpen op de toekomst. Het onderzoek van het werving- en selectiebureau voor de financiële dienstverlening bevat inzichten over ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening op het gebied van innovatie, arbeidsvoorwaarden, vaardigheden en de arbeidsmarkt.

Er worden conclusies getrokken als ‘werknemers hebben andere prioriteiten wat betreft arbeidsvoorwaarden dan vroeger’, ‘de tekorten op de arbeidsmarkt zijn structureel’ en ‘het speelveld verandert, met nieuwe, verdwijnende en veranderende beroepen, spelers en doelgroepen’.

Zo valt het de opstellers op dat Big Data onder de respondenten al behoorlijk op de radar is gekomen. “Tot voor kort was Big Data exclusief het domein van techgiganten als Google en Facebook. Veel adviseurs zijn zich blijkbaar bewust van de enorme potentie van advies gedreven door gedetailleerde en lokale data.”

Het volledige rapport is te downloaden op de site van De Vacature Makelaar.

Deel dit artikel met andere: