Home | Nieuws | Teleurstellende groei in China zet zelfs de liefhebbers aan het denken

Teleurstellende groei in China zet zelfs de liefhebbers aan het denken

De groeicijfers van China vallen tegen en dat zorgt voor een uitstroom van beleggers. Asset manager van over de hele wereld liquideren hun aandelenposities in het land. Als gevolg hiervan dalen de koersen en wordt nu zelfs de stemming van de meest gepassioneerde China-beleggers pessimistischer.

Hoewel China groeit, voldoet deze groei niet aan de verwachtingen van economen en beleggers. De uitstroom gaat in hoog tempo en daardoor daalde de MSCI China Index met ruim 10 procent. De Hang Seng Index noteerde zelfs een val van meer dan 20 procent sinds diens hoogtepunt in januari. Door de sell-off is de Chinese markt goedkoper geworden, maar institutionele China-beleggers waarschuwen dat het instapmoment nog niet is aangebroken.

Het achterblijven van de groeicijfers heeft voor een groot deel te maken met problemen in de Chinese vastgoedsector. De oneindige vraag die lange tijd heerste is weggeëbd. Nu dalen de prijzen en aangezien veel Chinezen hun spaargeld in vastgoed hebben geïnvesteerd, wordt het consumentenvertrouwen gedrukt en daarmee de bereidheid om geld uit te geven. Bovendien zijn een aantal grote Chinese vastgoedbedrijven in schuldproblemen beland, doordat hun excessieve leengedrag niet meer loont. Ze zijn niet meer in staat om stijgende schulden af te betalen met nieuwe leningen.

Lees hier meer over het doemende Japanscenario en de mogelijke kansen: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/problemen-china-ontstemmen-zelfs-de-liefhebbers?check_logged_in=1

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie