Home | Nieuws | T. Rowe Price: Obligatiebeleggers moeten slim schakelen door naderend einde verkrappingscyclus

T. Rowe Price: Obligatiebeleggers moeten slim schakelen door naderend einde verkrappingscyclus

Zodra de centrale banken stoppen met de stapsgewijze renteverhogingen, komt obligatiebeleggers een flinke uitdaging tegemoet. Daar waarschuwt Quentin Fitzsimmons, Co‐portfolio Manager bij T. Rowe Price, voor in zijn vooruitblik. Beleggers zullen slim om moeten gaan met de waarschijnlijke terugkeer van de negatieve correlatie tussen aandelen en obligaties. 

Obligatiebeleggers hebben het afgelopen jaar kunnen profiteren van het feit dat obligatierendementen stegen terwijl de aandelenmarkten in de uitverkoop gingen. De inflatie en de grote hoeveelheid renteverhogingen waren de belangrijkste drijfveren achter deze correlatie. Nu het einde van de renteverhogingen in zicht is, verwacht Fitzsimmons dat de situatie weer zal omdraaien.

Fitzsimmons vindt dat beleggers in staat moeten zijn om zich aan te passen aan de risico’s. “Men moet er niet van uitgaan dat de correlatie tussen aandelen en obligaties altijd zal werken. Over het algemeen moeten beleggers voorbereid zijn op volatiliteit in de obligatiemarkten de komende maanden. Het zal belangrijk zijn om flexibel met de situatie om te gaan en de juiste hedgingtools te kiezen.”

https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/07/27/T-Rowe-Price-Naderend-einde-verkrappingscyclus-vereist-slim-schakelen-obligatiebeleggers

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie