Home | Nieuws | Shell wil aandeelhouders tegemoetkomen met nieuwe plannen

Shell wil aandeelhouders tegemoetkomen met nieuwe plannen

Shell gaat kosten besparen, eigen aandelen inkopen en meer dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders. De plannen hebben als doel grotere tevredenheid onder aandeelhouders te creëren.

Om tot grotere tevredenheid onder aandeelhouders te komen, probeert Shell de waarde van zijn aandelen op te krikken. Dat doet de organisatie op directe wijze door dit jaar voor minimaal $5 miljard aan eigen aandelen terug te kopen. Hierdoor komen er minder aandelen in omloop, wat de waarde per aandeel vergroot.

Verder moeten operationele kosten vóór 2026 structureel zijn teruggebracht met 2 tot 3 miljard dollar. De klimaatdoelen die Shell eerder bekend maakte, blijven voorlopig staan. “We investeren in energiezekerheid voor nu en de verre toekomst, terwijl we Shell transformeren om succesvol te zijn in een toekomst met minder uitstoot.”, verklaart CEO Wael Sawan. “Daarbij zijn prestatie, discipline en simplificering onze leidende principes.”

Lees er hier meer over: https://www.nu.nl/economie/6267905/shell-wil-met-nieuwe-plannen-vooral-aandeelhouders-pleasen.html

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie