Home | Nieuws | Semmie neemt Index Capital en dochterlabel BeCapital over

Semmie neemt Index Capital en dochterlabel BeCapital over

Semmie heeft Index Capital en BeCapital overgenomen en daardoor komt een totaal beheerd vermogen van €1 miljard in zicht. In april nam Semmie ook Indexus Groep over. De vermogensbeheerder wil met deze overnames zijn positie in de markt verbeteren en ‘concurrerende tarieven aan kunnen bieden zonder concessies te hoeven doen aan de service’.

Met de overname komt er ongeveer €400 miljoen aan assets under management bij. Eenzelfde bedrag ging ook gemoeid met de eerdere overname van Indexus. Wat betreft toekomstige overnames zegt chief growth officer Jochem Davids dat er geen gebrek aan ambitie is en hij ‘volle bak’ wil inzetten op overnames. “We hebben in de afgelopen jaren veel ingezet op automatisering, waardoor we overnames gemakkelijk kunnen implementeren. Het is zeker ons doel om ermee door te gaan.”

Semmie heeft de ambitie om tot de top van Nederland te behoren als het gaat om beheerd vermogen. Met die doelstelling heeft het nog een lange weg te gaan, maar Davids ziet dat anders. “Met een miljard euro aan beheer behoren we tot de grotere spelers in Nederland en we willen die lijn graag doortrekken.” Ook buiten Nederland ziet Semmie kansen, mede omdat Indexus en Index Capital al actief zijn in België. “We ontkomen er niet aan om ook Belgische klanten te ondersteunen. ls we verder vooruit kijken, dan ligt het voor de hand dat we in België wat doorgroeien. We hebben in ieder geval een buitenlandse strategie in gedachte.”

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/semmie-vol-op-overnamepad-1-miljard-euro-zicht

Deel dit artikel met andere: