Home | Nieuws | Schroders Capital maakt beleggen in private equity mogelijk voor particulieren

Schroders Capital maakt beleggen in private equity mogelijk voor particulieren

Schroders Capital heeft aangekondigd dat het zijn eerste private equity vehikel voor particuliere beleggers, de Schroders Capital Private Equity ELTIF 2023, lanceert. Dit nieuwe fonds stelt particuliere beleggers in staat om deel te nemen aan private equity beleggingen. Het richt zich voornamelijk op lagere en middelgrote buy-outs en groeibeleggingen in Europa.

Naast de mogelijkheden binnen Europa, kan geïnvesteerd worden in niet-Europese bedrijven met sterke operationele activiteiten in Europa. Voor zowel binnen als buiten Europa geldt dat er wordt gefocust op kwalitatief hoogwaardige familiebedrijven of door ondernemers geleide bedrijven. Het fonds zal investeren in diverse sectoren zoals industrie, bedrijfsdiensten, consumenten, technologie en gezondheidszorg, met een beleggingshorizon van drie tot zeven jaar.

Schroders Capital heeft meer dan 20 jaar ervaring in private equity beleggingen, maar voorheen waren deze alleen toegankelijk voor institutionele beleggers en grotere vermogensbeheerders. Met de introductie van het ELTIF-beleggingsvehikel wil Schroders Capital private equity beleggingen toegankelijk maken voor een bredere groep beleggers.

Lees hier meer: https://theasset.nl/fundnieuws/npr/nieuw-voor-wie-in-private-equity-wil-beleggen/

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie