Home | Nieuws | Saxo: milde vorm van stagflatie in het vooruitzicht, goud en zilver als hedge

Saxo: milde vorm van stagflatie in het vooruitzicht, goud en zilver als hedge

Saxo Bank verwacht dat een milde vorm van stagflatie in de Verenigde Staten nabij is. Ole Hansen, grondstoffenspecialist bij Saxo, zegt dat beleggers in edelmetalen in het voordeel kunnen zijn tijdens de stagflatie. De bijstelling van de verwachting is het gevolg van een opmerkelijk stijging van reële rente.

Door de stijging van de reële rente zijn de financieringskosten in de VS onherroepelijk hoog geworden. Daarnaast zijn consumptiekosten flink gestegen en is er een duidelijke vertraging in de werkgelegenheidscijfers en bestedingen. De inflatie blijft ondertussen op een vrij gelijk niveau staan. In combinatie met lage groeicijfers wijst dit op een milde stagflatie die, als het werkelijkheid wordt, duidt dat het rentebeleid van centrale banken niet het gewenste effect heeft gehad.

Volgens Hansen zijn er enkele redenen om grondstofbeleggingen meer prioriteit te geven in tijden van stagflatie. Allereerst beschermen traditionele grondstoffen zoals goud en zilver doorgaans tegen inflatie. Daarbij komt dat tijdens stagflatie de rendementen van standaard beleggingen afgevlakt worden door hoge inflatiecijfers. Diversificatie met weinig onderlinge correlatie, zoals met edelmetalen, kan de prestaties van portefeuilles weer opkrikken.

Lees hier meer: https://theasset.nl/assets/etcs/ole-hansen-saxo-goud-en-zilver-als-hedge-tegen-stagflatie/

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie