Home | Nieuws | Saxo Bank: Beleggersvertrouwen laat steilste klim in ruim jaar tijd zien

Saxo Bank: Beleggersvertrouwen laat steilste klim in ruim jaar tijd zien

De maandelijkse beleggerspeiling van Saxo Bank komt uit op de sterkste stijging van het sentiment in meer dan een jaar tijd. Het vertrouwen van zelf-beleggers is afgelopen maand op 2,4 op een schaal van -15 tot 15 uitgekomen. De maand ervoor betrof de score nog precies 0.

Het vertrouwen onder de beleggers is daarmee matig positief en gelijk aan het vertrouwen dat in februari dit jaar werd gemeten. Sinds februari zette het vertrouwen een daling in die maandelijks sterker werd, uitkomend op een sentiment-score van 0 in mei. Nu is in één maand die daling weer ingehaald.

De grootste oorzaken van deze stijging zijn de rentebesluiten van de Fed, de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan. Beleggers verwachten voor de lokale aandelenmarkt en de S&P 500 een gemiddelde groei van 1,5% en 1,6%. Deze week bereikte de S&P 500 de hoogste stand in dertien maanden tijd.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/06/13/Saxo-Bank-Beleggersvertrouwen-laat-steilste-klim-in-ruim-jaar-tijd-zien

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie