Home | Nieuws | Ruimtevaart groeit als kool, maar beleggen erin blijft lastig

Ruimtevaart groeit als kool, maar beleggen erin blijft lastig

Het aantal objecten dat de ruimte in wordt gelanceerd is de afgelopen jaren verviervoudigd, maar investeren in de industrie blijft lastig. Zo is de waardering van SpaceX groter dan die van Boeing of Lockheed Martin, maar is het bedrijf zelf niet beursgenoteerd. Daarnaast is de ruimtevaartindustrie inherent risicovol en kapitaalintensief.

Hoewel de groei van de ruimtevaartindustrie enorm is, blijven de prestaties van gerelateerde beleggingsproducten veelal achter. Ter illustratie, alle ruimtevaart-gerelateerde ETF’s hebben de afgelopen vijf jaar minder rendement opgeleverd dan de S&P 500 Index. Maar het aanbod van beleggingen in ruimtevaart breidt zich gestaag uit en innovaties uit de industrie zien nu vaak ook het daglicht in ‘aardse’ producten.

Natuurlijk is het mogelijk om te beleggen in bedrijven zoals Lockheed Martin of Viasat, maar heel groot is het aanbod niet. Wanneer ETF’s worden meegerekend is er meer keuze, alleen zijn de prestaties hiervan teleurstellend. Beleggers zijn nu hoopvol dat een beursgang van SpaceX hier verandering in kan gaan brengen. Vooralsnog is de verwachting dat deze lancering nog minimaal drie jaar op zich zal laten wachten.

Lees hier meer: https://theasset.nl/assets/etfs/de-ruimtevaart-bloeit-maar-erin-beleggen-is-moeilijk/

Deel dit artikel met andere: