Home | Nieuws | Revolutie in financiële markten: SEC geeft groenlicht voor beursgenoteerde bitcoinfondsen, opent nieuwe deuren voor beleggers

Revolutie in financiële markten: SEC geeft groenlicht voor beursgenoteerde bitcoinfondsen, opent nieuwe deuren voor beleggers

Het is een doorbraak in de financiële sector: de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, heeft historische goedkeuring verleend voor de handel in beursgenoteerde bitcoinfondsen. Dit opent de deur voor beleggers om op een eenvoudige manier de populaire cryptomunt aan hun portfolio toe te voegen via vermogensbeheerders.

Gary Gensler, voorzitter van de SEC, benadrukt in een verklaring dat hoewel de goedkeuring de ‘meest duurzame weg voorwaarts’ is, beleggers waakzaam moeten blijven vanwege de inherent verbonden risico’s aan bitcoin en crypto-gerelateerde producten. De langverwachte goedkeuring markeert een opmerkelijke verschuiving in de houding van de SEC ten opzichte van crypto, met elf Amerikaanse vermogensbeheerders die nu bitcoin-ETF’s introduceren.

Hierdoor krijgen ook meer behoudende beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de waardestijging van bitcoin, zonder zich direct bezig te hoeven houden met het beheer ervan.

De goedkeuring heeft reeds geleid tot een stijging van de bitcoin-waarde, die momenteel rond de 42.500 euro schommelt, vergeleken met ongeveer 24.500 euro medio oktober. Gensler omschreef de crypto-handel onlangs nog als een ‘wild westen’. Ook nu spat het enthousiasme er niet bij hem van af.

Lees meer: https://nos.nl/artikel/2504449-toezichthouder-vs-keurt-handel-in-beursgenoteerde-bitcoinfondsen-goed

 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie