Home | Nieuws | Recordbedrag aan beleggingen in China verkocht

Recordbedrag aan beleggingen in China verkocht

Beleggers hebben in twee weken tijd een recordbedrag aan Chinese beleggingen verkocht. Het lijkt erop dat internationale beleggers de vooruitzichten van Chinese aandelen negatief inschatten. Hoewel de economie het er lastig heeft en analisten zich zorgen maken, zijn er toch ook enkele lichtpuntjes.

In een periode van twee weken zijn internationale beleggers voor een bedrag van €9,9 miljard uit investeringen in Chinese beursgenoteerde bedrijven gestapt. Dat is gebleken uit cijfers van Bloomberg. De belangrijkste index, de CSI-300, staat op het laagste punt sinds november 2022. Destijds golden in China nog strikte coronamaatregelen. Beleggers hadden verwacht dat de beurs na opheffing van deze maatregelen weer zou opveren, maar het tegendeel is waar gebleken.

Op het eerste gezicht lijkt het een vreemde ontwikkeling. In het tweede kwartaal van 2023 groeide de Chinese economie nog met 6,3 procent. De verwachting was echter dat de groei groter zou zijn. Er zijn meerdere factoren die meespelen in het wantrouwen van beleggers. Zo is van een beloofde economische steuninjectie van de overheid nog niks gekomen. Daarnaast ervaren meerdere grote vastgoedbedrijven financiële problemen en wordt niet aan betalingen voldaan. Chinese banken hebben te lijden hieronder.

Lees hier meer: https://fd.nl/financiele-markten/1486445/internationale-beleggers-keren-china-in-recordtempo-de-rug-toe

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie