Home | Nieuws | Rabobank: Huizen worden betaalbaarder, ondanks hoge vraag

Rabobank: Huizen worden betaalbaarder, ondanks hoge vraag

Onderzoekers van de Rabobank verwachten dat woningen in Nederland steeds betaalbaarder worden. Tegelijkertijd zal de vraag ernaar hoog blijven. De door wisselwerking tussen deze twee factoren denken de onderzoekers dat de woningmarkt in 2024 stabiliseert.

De conclusies van de onderzoekers zijn gebaseerd op het beperkte aantal beschikbare woningen op de markt, wat in contrast staat met de betere betaalbaarheid. “Door stijgende inkomens kunnen huizenkopers in 2024 weer ongeveer net zo veel lenen als voordat de rente begon te stijgen, terwijl de huizenprijzen juist zijn gedaald”, legt Nic Vrieselaar, econoom van RaboResearch, uit. „Bovendien koelt de economie weliswaar wat af, maar we gaan ervan uit dat de werkloosheid laag blijft. De vraag naar koopwoningen blijft daarom naar verwachting relatief hoog.”

Vergeleken met 2022 zullen de huizenprijzen dit jaar 5,2% lager zijn, voorspellen de onderzoekers. Dat is iets meer dan eerder dit jaar werd voorspeld. “De prijzen gingen de afgelopen maanden iets sterker omlaag dan waar we eerder op rekenden, en het economische beeld is bovendien iets negatiever geworden,” zo luidt de verklaring in het rapport.

Lees hier meer: https://www.telegraaf.nl/financieel/685084094/rabobank-huizen-steeds-betaalbaarder-vraag-blijft-hoog

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie