Home | Nieuws | Prof. dr. Paul Smeets is keynote tijdens Fund Awards op 30 maart

Prof. dr. Paul Smeets is keynote tijdens Fund Awards op 30 maart

Op donderdag 30 maart worden opnieuw de Fund Awards toegekend aan individuele fondsen en fondshuizen op basis van de Infront Diamond Rating. Dit jaar worden er twintig Awards uitgereikt, verspreid over verschillende asset classes, waarvan twee Super Awards. Voorafgaand aan de uitreiking verzorgt het team van Fund Seminar een informatief programma met onder meer een keynote van prof. dr. Paul Smeets (UvA). Hij deelt zijn laatste inzichten op het gebied van filantropie en sustainable finance.

 

Prof. dr. Paul Smeets is een vooraanstaand econoom en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij heeft verschillende onderzoeken en publicaties op zijn naam staan. Zijn werk concentreert zich voornamelijk op filantropie, sustainable finance en behavioral finance.

In 2012 behaalde hij zijn doctoraat in finance aan de Universiteit van Maastricht met een proefschrift getiteld “Risk- and social preferences of individual investors”. Na zijn afstuderen was Smeets werkzaam aan verschillende universiteiten, waaronder de Universiteit van San Diego, de Universiteit van Los Angeles, Universiteit van Maastricht, en de Universiteit van Amsterdam. In september 2022 trad hij in dienst bij de UvA als hoogleraar Philanthropy en Sustainable Finance.

De Fund Awards worden toegekend aan individuele fondsen en fondshuizen op basis van de bekende Diamond Rating van Infront, de rechtsopvolger van vwd. De Diamond Rating van Infront is 100% kwantitatief en kijkt uitsluitend naar de daadwerkelijke prestaties van een individueel fonds of fondshuis. Meningen van analisten over een fonds spelen geen rol. De rating maakt gebruik van de classificatie van het European Fund Classification Forum (EFCF), een werkgroep van de European Fund and Asset Management Association (EFAMA).

 

Een overzicht van de genomineerden vind je hier: https://fundseminar.nl/genomineerden-fund-awards-bekend/

Deel dit artikel met andere: