Home | Nieuws | Private Leningen Blijven Aantrekkelijk Ondanks Rentezorgen

Private Leningen Blijven Aantrekkelijk Ondanks Rentezorgen

In de afgelopen tien jaar hebben de private markten een opmerkelijke groei doorgemaakt, vooral tijdens periodes van lage of zelfs negatieve rente. Nu rijst bezorgdheid over de mogelijke impact van stijgende rentekosten op bedrijven, voornamelijk gezien de aanzienlijke concentratie van schuld op de private schuldenmarkt.

Ondanks enkele stresssignalen, met name in sectoren zoals gezondheidszorg en technologie, blijft Damien Guichard, hoofd European Private Credit bij Allianz Global Investors, optimistisch over de aantrekkelijkheid van deze beleggingscategorie op de middellange termijn.

Guichard benadrukt de voordelen van privaat krediet, waaronder ad-hoc documentatie, uitvoeringszekerheid en het ontbreken van publieke ratings, met name voor bedrijven in het middensegment van de markt. Hoewel de markt tekenen van stress vertoont, voorspelt onderzoeksbureau Preqin een verdubbeling van de wereldwijde private schuld tot $2,8 biljoen in 2028, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 11%.

De sterke documentatie van private leningen, vooral op het gebied van convenanten, wordt benadrukt als een cruciaal aspect van de waardepropositie voor beleggers. Guichard wijst op de illiquiditeitspremie voor private deals als een extra rendement voor investeerders die bereid zijn moeilijk verhandelbare activa aan te houden.

Hoewel de timing van investeringen in private leningen minder flexibel is dan op publieke markten, onderstreept Guichard het belang van een stabiele allocatie en erkent hij dat markttiming beter geschikt is voor publieke schuldenmarkten.

Lees meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2024/01/09/AllianzGI-Private-leningen-aantrekkelijke-belegging-voor-middellange-termijn

Deel dit artikel met andere: