Home | Nieuws | Private credit komt in ruwer vaarwater terecht

Private credit komt in ruwer vaarwater terecht

Private credit heeft een grote opmars gemaakt in de afgelopen jaren, maar staat nu mogelijk op een kantelpunt. De defaults zullen op gaan lopen, de instroom van nieuw kapitaal neemt af en banken hebben zich weer bij de concurrentie gevoegd.

De groei van beleggen in private markten mondt ondertussen uit op verschillende ingangen voor particuliere beleggers om erin te investeren. Jarenlang hebben beleggers van de rendementen kunnen profiteren. Maar DNB maakte onlangs bekend dat 56 procent van alle schulden van Nederlandse bedrijven moet worden geherfinancierd. Door de gestegen rente kan dat voor behoorlijke problemen zorgen bij ondernemingen en dus ook hun financierders: beleggers in private credit.

Er liggen dus een aantal risico’s op de loer. Allereerst is de verwachting dat de default rates de komende tijd zullen stijgen. Bovendien lopen de kosten van financieringen op en zijn banken actiever in het verzekeren van leveraged credit deals. Daarbij helpt het niet dat er een terugval is in private equity, wat betekent dat er minder nieuwe kredietovereenkomsten kunnen worden gesloten.

Door de samenkomst van risico’s raadt Koen Ronda, hoofd Private Markets Investments van IBS Capital Alies, een secundaire private equity strategie aan. “Secundaire managers doen het vaak goed als de markt wat onstuimig is. Vooralsnog loopt het behoorlijk door en loopt de economie nog redelijk goed door. Maar wij zijn voortdurend met managers in gesprek en wij zien dat het vooralsnog niet drastisch minder wordt, maar wel dat het nu een kwestie wordt wie de beste pijplijn qua deals heeft.”

 

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/private-credit-wacht-eerste-grote-test

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie