Home | Nieuws | Plan De Jonge over toewijzen woningen flink afgeslankt

Plan De Jonge over toewijzen woningen flink afgeslankt

Gemeenten gaan niet de mogelijkheid krijgen om woningen onder 355.000 euro toe te wijzen aan mensen met een laag- of middeninkomen. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer stemde tegen het voorstel van de minister van Volkshuisvesting.

Coalitiepartijen VVD en D66 waren bang dat het plan tot minder potentiële kopers zou leiden. Ook zagen ze het als een inbreuk op het eigendomsrecht. Ze kregen steun van PVV, DENK, SGP, JA21, FVD, Groep Van Haga, BBB en de onafhankelijk Kamerleden Omtzigt, Gündogan en Den Haan.

De Kamer stemde overigens wel in met de andere plannen in het wetsvoorstel van De Jonge. Het betekent dat gemeenten, zodra de wet van kracht is, maximaal de helft van alle huur- en nieuwbouwwoningen mogen toewijzen aan specifieke doelgroepen, zoals eigen inwoners of mensen met een cruciaal beroep. De Jonge hoopt hiermee starters en mensen met een laag- tot middeninkomen te helpen om een huis te kopen in de stad waar ze werken of in hun eigen dorp.

Lees hier meer: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/plan-de-jonge-van-de-baan-huisverkoper-mag-toch-zelf-bepalen-aan-wie-woning-wordt-verkocht~b7eb6d62/

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie