Home | Nieuws | Pimco: obligaties zijn aantrekkelijker geworden dan aandelen

Pimco: obligaties zijn aantrekkelijker geworden dan aandelen

Op de lange termijn bieden obligaties momenteel vergelijkbare rendementen als aandelen, maar met minder risico. Dat stellen Richard Clarida, Global Economic Advisor, en Andrew Balls, CIO Global Fixed Income, beiden verbonden aan Pimco, in de Secular Outlook.

De aantrekkelijkheid van obligaties ten opzichte van aandelen zou vooral komen door de huidige staat van de markt. “In tien jaar zijn kredietwaardige obligaties niet zo aantrekkelijk geweest als nu. Vooral korter lopende obligaties zijn minder volatiel en bieden betere bescherming tegen een daling dan aandelen. We geloven dat de obligatiemarkten de verwachte volatiliteit al hebben ingeprijsd en de aandelenmarkten niet.”

Amerikaanse staatsobligaties hebben nog een extra zetje in de rug gekregen. De Amerikaanse staatsschuld is gestegen tot meer dan 100% van het bbp en dat leidt er volgens Balls toe dat de premie op Amerikaanse staatsobligaties waarschijnlijk toeneemt en de rentecurve steiler wordt. “Gezien de grotere onzekerheid over de inflatie verwachten we dat beleggers uiteindelijk meer rendement zullen vragen voor obligaties met een middellange en langere looptijd. Dat vergroot de aantrekkingskracht nog verder.”

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/06/27/Pimco-Obligaties-aantrekkelijker-dan-aandelen-dollar-overgewaardeerd

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie