Home | Nieuws | “Opkomende markten bieden beleggers unieke kans”

“Opkomende markten bieden beleggers unieke kans”

Aandelen binnen opkomende markten kijken uit op aantrekkelijke rendementen door een combinatie van bovengemiddelde winstgroei en stijgende koers-winstverhoudingen. Opkomende markten hebben een lastige tijd achter de rug, maar nu zou het moment zijn dat een inhaalslag gemaakt gaat worden.

Dat verwacht Ashish Chugh, fondsbeheerder van het goed presterende Loomis Sayles Global Emerging Markets Equity Fund. In gesprek met Investment Officer legt Chugh zijn gedachtegang uit. “Veel opkomende landen in Azië en Latijns-Amerika ondergaan structurele veranderingen, die voortvloeien uit productiviteitsverbeteringen, investeringen in infrastructuur en positieve demografische ontwikkelingen. Dit levert op lange termijn een significante economische groei op. Door hoge schulden, vergrijzing en geopolitieke uitdagingen zal de groei van ontwikkelde landen ver achterblijven.”

Opkomende markten zijn over het algemeen gunstiger gewaardeerd dan ontwikkelde markten. De beleggingscategorie noteert bij een verwachte winstgroei van 12 tot 13 procent tegen ongeveer 12 keer de verwachte winst voor het komende jaar. Voor de S&P 500 ligt de koers-winstverhouding rond 17, terwijl de winstgroei tussen 2 tot 3 procent blijft hangen. “De korting van circa 30 procent vergeleken met de S&P 500 is niet terecht. Opkomende markten zouden tegen een premie moeten noteren omdat de groeivooruitzichten veel beter zijn,” oordeelt Chugh.

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/unieke-koopkans-opkomende-markten?check_logged_in=1

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie