Home | Nieuws | Op de 2023 agenda: het delen van klantgegevens

Op de 2023 agenda: het delen van klantgegevens

“Iets wat ik liever achterlaat in 2022? De onzinnige onzindiscussie over het delen van klantgegevens,” die wens sprak Enno Wiertsema, directeur Adfiz, uit in zijn vooruitblik op 2023 op amweb. Hij wilde daarmee aangeven dat het over moet zijn met uitvluchten zoeken en het tijd is om het goede te doen voor de klant.

 Ook Adfiz-voorzitter Roger van der Linden noemde tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst het delen van klantgegevens een voorwaarde om echt werk te kunnen maken van de financiële fitheid van burgers en bedrijven. “Aanbieders moeten hun data delen zodat adviseurs op het juiste moment met het juiste verhaal bij de klant kunnen aankloppen.”

Daarmee staat het onderwerp met kracht op de agenda voor 2023. Het gaat al veel beter, maar te vaak nog horen we een aanbieder zeggen dat de actuele gegevens van een klant niet met zijn eigen adviseur gedeeld mogen worden. En te vaak wordt het argument gezocht in de AVG. Onterecht, klantgegevens kun je gewoon met de adviseur delen, daar ligt een overeenkomst onder. En als we als maatschappij menen dat we financiële fitheid willen bevorderen, en allemaal weten dat actief klantbeheer daarin een onmisbare schakel is, dan mogen klantgegevens niet alleen gedeeld worden, dan moeten ze ook gedeeld worden.

https://www.adfiz.nl/nieuws/adfiz-berichten/klantgegevens-delen-nadrukkelijk-op-agenda-voor-2023/

Deel dit artikel met andere: