Home | Nieuws | NN: "Aanvullend pensioen moet sexy onderwerp worden"

NN: “Aanvullend pensioen moet sexy onderwerp worden”

Uit onderzoek onder onafhankelijke financiële adviseurs blijkt dat er behoefte is aan een pensioenproduct met meer flexibiliteit in vermogensopbouw. Aldus Nationale-Nederlanden Bank bij de lancering van Aanvullende PensioenOpbouw met beheerd beleggen.

Kokke van der Werf, directeur Sparen & Beleggen NN Bank: “Uit het onderzoek blijkt dat de combinatie van sparen en beleggen bij een pensioenproduct gewild is; de adviseurs geven aan dat de mogelijkheid voor een hoger rendement aanspreekt bij klanten.”

“Met Aanvullende PensioenOpbouw bouwt men vermogen op om AOW en pensioen aan te vullen. We noemen dit ook wel een bankspaarrekening. Dit is een geblokkeerde rekening. Men kiest zelf of men alleen spaart, belegt of een combinatie maakt. Men bepaalt zelf hoeveel en wanneer men spaart en/of belegt. Men kan periodiek een bedrag storten of eenmalig een bedrag inleggen. Kiest men voor beleggen, dan bepalen we het beleggingsprofiel en zorgen we dat de beleggingen passen bij het risico dat men wil en kan nemen.”

Sexy

Van der Werf: “Zelf actie ondernemen bij een dergelijke derdepijlerpensioen is van groot belang, maar de praktijk leert dat dit nog te weinig gebeurt. Hier ligt enerzijds een rol voor werkgevers, maar ook voor het intermediair. Het zou heel mooi zijn als een adviseur dit onderwerp bij elk gesprek met de klant aansnijdt. Iedereen heeft een goede pensioenopbouw hard nodig, eigenlijk moet het aanvullend pensioen een sexy onderwerp worden.”

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie