Home | Nieuws | Nederlandse partijen drie keer terug te vinden onder snelst groeiende fondshuizen in Europa

Nederlandse partijen drie keer terug te vinden onder snelst groeiende fondshuizen in Europa

Nederlandse fondshuizen zijn met drie partijen vertegenwoordigd in de lijst van Europa’s snelste groeiende beleggingsboutiques. Dat blijkt uit een analyse van Morningstar, waarbij is gekeken naar de netto-instroom bij kleine onafhankelijke fondshuizen. ASR Vermogensbeheer is de hardst groeiende van allemaal.

De definitie die is gehanteerd voor een beleggingsboutique is een fondshuis met minder dan €25 miljard aan beleggingen. Fondshuizen die gelieerd zijn aan een verzekeraar, zoals ASR Vermogensbeheer, werden daardoor meegenomen in de analyse. Met €4,8 miljard netto-instroom werd ASR geprijsd als hardst groeiende partij. Het totaal belegde vermogen van de asset manager van de Utrechtse verzekeraar komt daarmee uit op bijna €21 miljard.

Kempen, onderdeel van Van Lanschot Kempen, kwam uit op plaats drie in de ranglijst. Het totaal beheerde vermogen groeide met bijna €4 miljard naar €20,7 miljard. Op plaats zeven in de lijst staat de Nederlands-Britse combinatie Cardano. Dat wist iets meer dan €3 miljard netto-instroom te realiseren en beheert nu €9,6 miljard.

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/asr-vermogensbeheer-snelst-groeiende-beleggingsboutique-0?check_logged_in=1

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie