Home | Nieuws | Nederlandse Fintechsector maakt zich meer zorgen om toezicht dan investeringsdroogte

Nederlandse Fintechsector maakt zich meer zorgen om toezicht dan investeringsdroogte

Ondanks de wereldwijde crisis in de fintechindustrie lijken Nederlandse financieel dienstverleners relatief ongeschonden te blijven, blijkt uit een onderzoeksrapport gepresenteerd aan het demissionair kabinet. Het rapport benadrukt de positieve kanten van het Nederlandse vestigingsklimaat, waarbij het aantal fintech-bedrijven met 35% is gestegen ten opzichte van 2019.

De hoopvolle toon van het rapport spreekt echter niet voor alle fintechs. Wereldwijd klagen bedrijven over minder groei, gebrek aan investeringskapitaal en toenemende kosten. Ook in Nederland ervaren fintechs uitdagingen, waaronder strenger toezicht en focus op bestendige groei in plaats van explosieve groei.

Bovendien zien fintechs hun waarderingen onder druk staan, worden ze overgenomen of halen ze nieuw kapitaal binnen tegen lagere waarderingen dan voorheen. De Europese investeringsmarkt staat onder druk, wat het voor Nederlandse fintechs bemoeilijkt om investeringsgeld te verkrijgen. Hoewel de Nederlandse fintechsector veerkrachtig blijkt te zijn, zullen ze moeten blijven strijden om investeringskansen te benutten.

https://fd.nl/financiele-markten/1483544/investeringsgeld-droogt-op-maar-nederlandse-fintechs-zeuren-niet-over-crisis

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie