Home | Nieuws | Nederlandse beleggers verrassend onverschillig over duurzaam investeren

Nederlandse beleggers verrassend onverschillig over duurzaam investeren

Nederlandse beleggers hechten meer waarde aan een goed gevoel dan aan daadwerkelijke duurzame impact. Dat komt voort uit het paper Do Investors Care About Impact? dat onlangs is gepubliceerd in de Review of Financial Studies. Beleggers zijn wel bereid te betalen voor investeringen met impact, maar niet extra voor een grotere impact. 

Uit onderzoek onder 527 particuliere beleggers en 125 impactbeleggers blijkt dat men verrassend onverschillig kan zijn over hun bijdrage aan mens, milieu of maatschappij. Hoewel 93 procent van de respondenten bereid is kosten te betalen voor een impactfonds, zijn ze niet bereid extra te betalen voor tien keer meer impact. Beleggers geven de voorkeur aan een groene optie, ongeacht hoe licht- of donkergroen die is. 

Dit creëert een probleem waarbij financiële instellingen producten aanbieden die de emoties van beleggers optimaliseren in plaats van daadwerkelijke impact te realiseren. Regulatoren moeten zich bewust worden van de invloed van classificaties op de markt om dit probleem te voorkomen. 

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/beleggers-geven-evenveel-om-impact-als-om-pandas?check_logged_in=1 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie