Home | Nieuws | Meerderheid rijke millennials wil nieuwe wealth manager

Meerderheid rijke millennials wil nieuwe wealth manager

Een grote meerderheid van de vermogende millennials is van plan om de komende drie jaar een deel van zijn vermogen te verplaatsen naar een andere wealth manager. Veel meer dan andere generaties, overwegen millennials over te stappen omwille van technologie of digitale mogelijkheden. 

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van EY onder ruim 2600 respondenten, waarvan ruim 500 millennials, bijna 1200 babyboomers en bijna 1000 generatie X’ers.

71 procent van de Europese millennials is van plan om tussen nu en 2026 (een deel van) haar vermogen te verplaatsen, van de Nederlandse millennials is dit 60 procent. Behalve omwille van digitale mogelijkheden, zeggen veel millennials ook te willen overstappen vanwege beleggingsprestaties.

De rol van adviseurs is volgens het onderzoek nog lang niet uitgespeeld. Wereldwijd gezien heeft rond de 50 procent van de respondenten behoefte aan meer advies. Vooral de millennial-generatie en het mass affluent segment hebben deze behoefte sterk.

Volgens Boudewijn Chalmers van EY legt dit een belangrijk vraagstuk van de sector bloot. ‘Het traditionele private banking model is duur. Het is niet voor niks dat dat voor de “lagere” vermogensklasse niet meer uit kan. Hoe ga je dat aanbieden aan een doelgroep die duidelijk op zoek is naar advies? Het in staat zijn om advies digitaal aan te bieden op een schaalbare manier blijft een van de grootste uitdagingen van private banks.’

Lees meer op de site van Investment Officer.

 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie