Home | Nieuws | MeDirect heeft Europese ambities met digitaal vermogensbeheer dat niet uitsluitend draait om kosten.

MeDirect heeft Europese ambities met digitaal vermogensbeheer dat niet uitsluitend draait om kosten.

MeDirect onderstreept dat digitaal vermogensbeheer verder gaat dan enkel de kosten, met een sterke focus op individuele risicovoorkeuren. In samenwerking met BlackRock heeft het bedrijf de ambitie om Europees marktleider te worden. Door een toegankelijk instapniveau van €2000 en een all-in-fee van 1% tracht MeDirect beleggen voor een breder publiek bereikbaar te maken. Wat het onderscheidt van mixfondsen is de flexibele portefeuilleconstructie, die wordt vormgegeven aan de hand van een Value at Risk-model. 

De aanpak van MeDirect richt zich op een specifieke groep mensen die wel wil beleggen, maar niet over voldoende vermogen beschikken voor traditioneel professioneel advies. Het doel is om in Nederland binnen vijf jaar een solide positie in de vermogensbeheermarkt te veroveren. Toch blijkt uitbreiding naar heel Europa een complexe uitdaging vanwege verschillende interpretaties van MiFID II-regels door toezichthouders. 

MeDirect gaat verder dan alleen beheer en werkt aan een model voor digitaal vermogensadvies met behulp van innovatieve technologie. Hiermee hoopt het bedrijf een ware revolutie te ontketenen in de beleggingswereld. De focus op klantrelaties, gecombineerd met de technologische benadering, illustreert MeDirect’s streven om niet alleen een leidende positie in de markt te verwerven, maar ook duurzame veranderingen teweeg te brengen in de financiële dienstverlening. 

 

Lees meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/digitaal-vermogensbeheer-draait-volgens-medirect-niet-alleen-om-de-kosten 

 

 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie