Home | Nieuws | Kempen Orange Fund: Smallcaps worden te snel overgenomen

Kempen Orange Fund: Smallcaps worden te snel overgenomen

Veel smallcaps zijn ondergewaardeerd op de beurs en worden daardoor te makkelijk prooi van overnames. Dat meent Erwin Dut, fondsmanager bij vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen. Hij pleit voor meer ondernemerschap binnen de bestuurslagen van beursbedrijven. 

Voornamelijk langetermijnbeleggers zijn vaak niet blij met overnameboden. Het gevoel heerst dat bij veel beursgenoteerde smallcaps te weinig de focus wordt gelegd op de beurskoers. “Daar mag het bestuur van een bedrijf zich wel wat vaker druk om maken,” vertelt Dut. “Er mag wel wat meer ondernemerschap in bij de commissarissen. Er is soms behoefte aan meer aandacht voor de belangen van aandeelhouders.”

Smallcaps zijn de afgelopen tijd redelijk ondergewaardeerd en worden vaak voor een laag bedrag verkocht. Dit leidt tot ongenoegen onder aandeelhouders. “Wanneer er een love letter van een private investeerder op het bureau van het bestuur belandt, wordt dat al gauw omarmd. In onze optiek worden sommige bedrijven veel te snel verkocht. Het bestuur wordt vervolgens door de nieuwe eigenaren vervangen en dan wordt de werkelijke waarde gecreëerd in private en niet in publieke handen,” aldus Dut.

Lees hier meer: https://fd.nl/financiele-markten/1482840/kempen-orange-fund-beursbedrijven-worden-te-snel-van-de-beurs-gehaald

Deel dit artikel met andere: