Home | Nieuws | Jonge mensen kiezen ander pad naar rijkdom

Jonge mensen kiezen ander pad naar rijkdom

Driekwart van de Amerikaanse beleggers tussen de 21 en 42 denkt niet dat het mogelijk is om met aandelen en obligaties bovengemiddelde rendementen te halen. Dat lijkt een open deur. Het leidt er wel toe dat die groep actief op zoek gaat naar alternatieve beleggingen.

 

Dat blijkt uit de Study of Wealthy Americans van Bank of America Private Bank.

Jonge beleggers investeren drie keer zo veel in private equityfondsen, grondstoffen en vastgoed als oudere beleggers (16% om 5%). En uiteraard bezit bijna de helft cryptovaluta.

De helft van de welgestelde ouders denkt niet dat hun kinderen in staat zijn met het familiekapitaal om te gaan. Een gesprek hierover beginnen zij meestal pas als hun kroost een jaar of 27 is.

“Vermogensplanning is per definitie multi-generationeel”, zegt Katy Knox, president van The Private Bank bij Bank of America. “Zoals we zien bij onze klanten, krijgen financieel gedrag en waarden al vroeg in het leven vorm en leven ze voort in de erfenissen die van de ene generatie op de volgende worden doorgegeven. Deze onderzoeksresultaten wijzen op een grotere rol die vermogensadviseurs en de financiële dienstverlening spelen bij het helpen van gezinnen bij het overdragen van vermogen en het voldoen aan de behoeften van de volgende generatie.”

Deel dit artikel met andere: