Home | Nieuws | Japanse aandelen bieden zich aan als alternatief voor Chinese aandelen

Japanse aandelen bieden zich aan als alternatief voor Chinese aandelen

De Japanse aandelenmarkt is relatief gezien niet duur en is voor buitenlandse beleggers steeds meer een alternatief voor China, stelt vermogensbeheerder DWS. Terwijl andere grote markten verzwakten, heeft de Japanse markt het afgelopen jaar degelijke rendementen laten zien.

Vanuit een technisch en fundamenteel oogpunt staan Japanse aandelen er goed voor. Na 20 jaar is inflatie eindelijk teruggekeerd op het eiland, maar in tegenstelling tot de meeste andere grote markten hoeven de centrale banken er niet op te reageren. De inflatie duwt juist het nominale bbp fors omhoog. Dat staat op 5,1 procent, de grootste toename sinds het tweede kwartaal van 2021. Bedrijven hebben hierdoor weer ruimte om prijzen te verhogen en de marges zullen bedrijfswinsten laten stijgen.

Daarbij helpt het dat de consumptie stijgt door reserves die zijn opgespaard tijdens de pandemie en de opleving van toerisme. Bovendien is Japan een sterk alternatief voor beleggers die mee willen liften op de groei in Aziƫ, maar niet willen beleggen in China. De vraag voor deze beleggers is alleen of nu het juiste moment is om de markt in te stappen. De winsten die in de lente zijn geboekt, zijn ondertussen bijna volledig ingeleverd. Echter, deze winsten leken groter dan ze daadwerkelijk waren. Dit kwam door de depreciatie van de yen. Nu de yen weer aan het appreciƫren is, wordt het weer interessant voor buitenlandse beleggers.

Lees hier meer: https://theasset.nl/deze-week/japanse-aandelen-een-alternatief-voor-chinese/

Deel dit artikel met andere: