Home | Nieuws | Instroom in langetermijnfondsen neemt toe terwijl aandelenfondsen uitstroom noteren

Instroom in langetermijnfondsen neemt toe terwijl aandelenfondsen uitstroom noteren

De nettoactiva van wereldwijde beleggingsfondsen zijn met 3,2% gestegen dankzij de over het geheel gezien goede prestaties van de financiële markten. Het nettovermogen in de twee grootste fondsmarkten, de Verenigde Staten en Europa, met respectievelijk 4,3 procent en 2,0 procent. Dit blijkt uit rapport van EFAMA.

Langetermijnfondsen hebben sterke prestaties getoond in de eerste helft van 2023. Dit kwam voornamelijk door sterke vraag naar obligatiefondsen. Wereldwijde langetermijnfondsen registreerden een netto-instroom van €149 miljard, vergeleken met €123 miljard in het eerste kwartaal van 2023. De regio Azië-Pacific kende de hoogste netto-instroom (€111 miljard), gevolgd door de Verenigde Staten (€64 miljard).

Obligatiefondsen behielden ook hun positieve traject en trokken een netto-instroom van €208 miljard aan, vergeleken met €137 miljard in het eerste kwartaal van 2023. De Verenigde Staten, China en Europa noteerden het hoogste niveau van netto-omzet (€88 miljard, €77 miljard en €44 miljard).

Mondiale aandelenfondsen presteerden minder goed en boekten een netto-uitstroom van 27 miljard euro, vergeleken met een netto-instroom van 5 miljard euro in het eerste kwartaal van 2023. De grootste netto uitstroom werd genoteerd in Europa. Dat gold ook bij multi-assetfondsen, waar een netto uitstroom van €80 miljard werd gemeten. Verder is de instroom in geldmarktfondsen in het tweede kwartaal gehalveerd vergeleken met het eerste kwartaal.

Lees hier meer: https://www.efama.org/newsroom/news/robust-net-sales-bond-funds-across-globe

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie