Home | Nieuws | Instroom in ETF’s blijft toenemen op wereldwijd niveau

Instroom in ETF’s blijft toenemen op wereldwijd niveau

De wereldwijde instroom in ETF’s is afgelopen maand toegenomen naar $77,3 miljard. Dat blijkt uit het maandelijkse ETF-rapport van vermogensbeheerder BlackRock. In alle assetklassen is de toename terug te vinden.

De instroom in aandelen-ETF’s nam toe van $26,9 miljard in april naar $41,8 miljard in mei. Voor obligatie-ETF’s gold in dezelfde periode een stijging van de instroom naar $33,1 miljard. Aandelen-ETF’s uit opkomende landen en APAC-landen waren voornamelijk populair onder beleggers. Specifiek Japan wordt door veel beleggers gezien als het ‘beloofde land’.

Verder blijft ESG belangrijk voor veel beleggers. De instroom in Amerikaanse en EMEA-geregistreerde duurzaamheids-ETF’s steeg in mei naar $5,2 miljard. De favoriete sector onder beleggers was in mei nog steeds de tech-sector, met een instroom van $15,9 miljard.

Enkele sectoren zagen in mei juist een uitstroom. Industrials-, grondstoffen- en energie-ETF’s zetten hun daling van instroom door. Voor financiële ETF’s gold dat de instroom voor het eerst in vijf maanden weer in het rood dook.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/06/13/BlackRock-Instroom-wereldwijde-ETFs-verder-in-de-lift

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie