Home | Nieuws | Institutionele beleggers kiezen en masse voor andere strategieën: Nuveen

Institutionele beleggers kiezen en masse voor andere strategieën: Nuveen

Institutionele beleggers wereldwijd zijn bezig hun portefeuilles ingrijpend te herzien. Dat blijkt uit de jaarlijkse grootscheepse enquête die vermogensbeheerder Nuveen heeft gehouden onder 800 institutionele beleggers. De herziening is opvallend omdat institutionele beleggers doorgaans een stuk behoedzamer zijn in het doorvoeren van grote veranderingen.

 

59% van de geënquêteerde beleggers is actief bezig om portefeuillestrategieën te herdefiniëren en kapitaal ergens anders aan toe te wijzen. Voor verzekeraars ligt dat percentage zelfs op 70%.

De onrust op de financiële markten is niet aan de geënquêteerden voorbij gegaan. Liefst acht op de tien van de beleggers die wereldwijd actief zijn, geven aan dat de wereld in korte tijd in zo’n hoog tempo drastisch is veranderd, dat hun strategieën gelijke tred dienen te houden. Bijna driekwart van de ondervraagden zegt dat de invloed van geopolitieke omstandigheden op hun beleggingsbeslissingen de afgelopen 30 jaar nooit eerder zo groot was.

De meeste beleggers laten hun oog vallen op investeringen in infrastructuur, zo blijkt uit het onderzoek. Beursgenoteerde aandelen, grondstoffen en inflatiegelinkte obligaties zijn tevens populair onder de geënquêteerden.

 

Klik hier voor alle resultaten van de enquête

 

 

 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie