Home | Nieuws | Institutional Trust Services implementeert QPLIX-software voor geavanceerde digitale backoffice-diensten in vermogensbeheer

Institutional Trust Services implementeert QPLIX-software voor geavanceerde digitale backoffice-diensten in vermogensbeheer

Institutional Trust Services B.V. (ITS), een Nederlandse aanbieder van financiële administratie- en rapportagediensten, implementeert de geavanceerde SAAS portefeuille administratie en rapportage oplossing van de Duitse wealth tech-provider QPLIX GmbH. Family offices, verzekeraars en pensioenfondsen besteden de beleggingsadministratie en rapportageactiviteiten uit aan ITS, dat al meer dan 20 jaar bekend staat om zijn regulatory reporting services. Met QPLIX zal ITS zijn serviceniveaus verder verbeteren en het aanbod voor mid- en backoffice diensten uitbreiden door gebruik te maken van state-of-the-art technologie en digitale mogelijkheden.

“Met QPLIX worden alle portefeuillegegevens en documenten digitaal beschikbaar in één online systeem. Dit verhoogt de operationele efficiëntie en daarmee ook het serviceniveau voor klanten,” aldus Quintin van Wijk, directeur bij Institutional Trust Services B.V.

De QPLIX-software consolideert, reconcilieert en digitaliseert de gegevens voor alle soorten liquide en illiquide beleggingen. Het vereenvoudigt complexe financiële structuren en biedt real-time updates via bank-API’s of SWIFT, wat zorgt voor efficiënt beheer van diverse portefeuilles. Pricing en marktdata zijn al geïntegreerd evenals de mogelijkheid voor het rapporteren van ESG-scores.

“Steeds meer institutionele beleggers en single-family offices besteden administratieve of rapportagetaken uit aan specialisten zoals ITS. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op hun kernactiviteiten en investeringsstrategie. Met een breed scala aan functionaliteiten en hoge schaalbaarheid stelt QPLIX financiële dienstverleners en hun klanten in staat om te profiteren van op maat gemaakte diensten en schaalvoordelen,” voegt Kai Linde, medeoprichter en co-CEO van QPLIX, toe.

Het voornaamste doel van ITS is om zijn klanten te ontlasten van de lasten van financiële boekhouding en rapportage, en te zorgen voor de productie van nauwkeurige, duidelijke en wettelijk conforme rapporten. “ITS als klant winnen is een belangrijke stap in de Benelux en een mijlpaal om een Europese leider in Wealth Tech te worden.”

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie