Home | Nieuws | High yield obligaties weer in de zon met afname recessieangst

High yield obligaties weer in de zon met afname recessieangst

Nu de angst voor een nabije recessie gestaag afneemt en de kredietkwaliteit is verbeterd, betreden high yield obligaties weer de spotlight. Slechts 14 procent van de Europese fondsmanagers verwacht nog een wereldwijde recessie. Het is de belangrijkste reden waarom hoge rendementen worden verwacht op high yield obligaties. 

Als spreads niet oplopen dan is historisch gezien het huidige effectieve rendement van 8 tot 10 procent bovengemiddeld hoog. De kans op positieve rendementen is volgens cijfers van Bloomberg ‘aanzienlijk hoog’. Toch is voorzichtigheid geboden. “De high yield markt blijft de komende maanden volatiel,” analyseert Per Whermann van DWS. “Er is zoveel onzekerheid in de wereld. Bij ons is het risico van een langdurige recessie niet van tafel.”

Whermann is niet de enige die zich behoedzaam opstelt, ondanks de positieve vooruitzichten voor high yield obligaties. Nicolas Jullien, head of high yield & credit arbitrage bij Candriam, sluit zich erbij aan en voegt toe dat voornamelijk in de VS, waar spreads krap zijn, selectiviteit op zijn plaats is.

De beste kansen zouden in Europa moeten liggen. Hoogrentende euro-obligaties – een markt van 415 miljard euro – staan er volgens de experts het beste voor. Europese ‘junk bonds’ presteerden de voorgaande jaren minder goed dan diens Amerikaanse gelijken, waardoor ze aantrekkelijker geprijsd zijn. Daarnaast heeft Europa het stokje van de VS overgenomen als ‘veilige haven’ voor hoogrentende obligaties.

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/het-weer-voorzichtig-parelvissen-tussen-de-rommelobligaties

Deel dit artikel met andere: