Home | Nieuws | Griekenland gaat staatsschuld eerder aflossen om beleggers aan te trekken

Griekenland gaat staatsschuld eerder aflossen om beleggers aan te trekken

De premier van Griekenland, Kyriakos Mitsotakis, wil buitenlandse beleggers aantrekken en de economie stimuleren. Als gebaar naar beleggers wil hij €5,3 miljard aan staatsleningen vervroegd aflossen. Mitsotakis kondigde eveneens een ambitieus hervormingsprogramma aan, gericht op exportbevordering, energietransitie en het verkleinen van het begrotingstekort. 

Naast het vervroegd aflossen van de staatsleningen en de invoering van het hervormingsplan, zal Griekenland haar belangen in commerciële banken verminderen en een belang van 30% in de luchthaven van Athene naar de beurs brengen. Mitsotakis streeft ernaar om voor het einde van het jaar een investment grade rating te verkrijgen, waardoor beleggers minder risico lopen bij investeringen in Griekse staatsobligaties. 

De herverkiezing van Mitsotakis en zijn partij Nea Dimokratia hebben het vertrouwen van beleggers in Griekenland vergroot. Moody’s, een gerenommeerd kredietbeoordelingsbureau, heeft al aangegeven dat de verkiezingsoverwinning van Mitsotakis een positieve invloed zal hebben op de kredietwaardigheid van Griekenland. Het versneld aflossen van schulden wordt gezien als een belangrijke toezegging aan beleggers.  

Lees hier meer: https://fd.nl/bedrijfsleven/1481307/griekenland-gaat-staatsschuld-eerder-aflossen-als-gebaar-naar-beleggers-peg3caYYDwbx 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie