Home | Nieuws | Geld voor private bankers ING niet het belangrijkste

Geld voor private bankers ING niet het belangrijkste

Geld is belangrijk, maar niet het belangrijkste voor de private bankers van ING, zo constateert de grootbank. Zij komen vooral af op de ontwikkelkansen, de complexe projecten en de mogelijkheid om te werken voor grote klanten.  

Geen dikke bonus voor wie goed presteert bij ING. Aan variabele beloning doet de grootbank niet. De waardering voor talent komt op een andere manier tot uitdrukking, zegt directeur Private Asset Management Johan Kloeze in Investment Officer. 

‘Als we iets extra’s voor onze mensen willen doen, zoeken we dat niet in het geldelijke, maar in ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. We bieden bijvoorbeeld stages aan op andere afdelingen. Zulke inhoudelijke uitdagingen drijven mensen veel meer dan het bedrag dat aan het einde van de maand op hun rekening staat.’ 

Tijdens beoordelingsgesprekken moet de focus dan ook op de ontwikkeling van medewerkers liggen, vindt de bank. In samenspraak met de vakbonden wordt de koppeling met beloning daarom vanaf volgend jaar losgelaten. Wel blijft er de mogelijkheid van een zogeheten discretionaire salarisverhoging, bijvoorbeeld bij bijzondere prestaties.  

Lees meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/bij-onderhandelingen-beloning-echt-niet-het-belangrijkste 

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie