Home | Nieuws | Fysiek goud in de lift door ‘angst voor recessie en pensioenkortingen’

Fysiek goud in de lift door ‘angst voor recessie en pensioenkortingen’

Aankopen van fysiek goud stijgen door inflatie, recessieangst en vrees voor pensioenkortingen. In de eerste helft van 2023 steeg de verkoop met 17 procent. Johan de Ruiter, directeur van Goudwisselkantoor, wijst onzekerheid aan als reden dat fysiek goud wordt verkozen boven goudbeleggingen.

De Ruiter benadrukt dat goud in onzekere tijden altijd al populair is geweest, maar dat ditmaal de vraag ernaar opvallend is. “Mensen kunnen ook geld in goudbeleggingen steken, maar bij onzekerheid willen ze het liefst het goud in eigen handen kunnen hebben.” Bovendien merkt hij dat steeds meer pensioenfondsen in goud beleggen. “Dat gebeurde soms al, maar de hoeveelheid belegd in goud is uitgegroeid tot zo’n 5 procent van al het vermogen.

Ook Europese banken verhogen hun aandacht voor goud. Zij schakelen gespecialiseerde vermogensbeheerders in die al lange tijd in goud handelen. “Op die manier kunnen de banken voor hun klanten toch een goudbelegging aanbieden”, aldus De Ruiter. Kantoren die goud verkopen tegen valuta profiteren eveneens van vraag naar goud. Het aantal transacties is in het afgelopen jaar gestegen met 75 procent.

Lees hier meer: https://www.telegraaf.nl/financieel/1982610177/consument-koopt-fors-meer-goud-angst-recessie-en-pensioenkortingen

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie