Home | Nieuws | Fossiele investeringen in de helft van 'duurzame' beleggingsfondsen

Fossiele investeringen in de helft van ‘duurzame’ beleggingsfondsen

Onderzoek van Follow the Money en Investico wijst uit dat de helft van alle duurzame, groene en klimaat neutrale investeringsfondsen in Nederland investeert in fossiele brandstoffen.

Consumenten zien duurzaamheid en rendement graag hand in hand gaan, daar spelen investeringsfondsen slim op in. Mooie reclames en aantrekkelijke campagnes lijden investeerders te geloven dat zij duurzaam investeren. Echter blijkt uit onderzoek dat ruim 40% van de duurzame fondsen helemaal niet duurzaam is.

Volgens officiële regelgevingen van de Europese Toezichthouder Financiële markten (ESMA) is dit op het moment nog toegestaan. Wel komen er eisen die investeringen gaan toetsen aan de afspraken uit het klimaatakkoord van parijs.

Volgens onderzoeksjournalist Ties Joosten van Follow the money vraagt zich af wat er gaat gebeuren als deze nieuwe richtlijnen er komen. Joosten : “Waarschijnlijk gaan veel fondsen zich profileren als ‘verantwoord’ en zullen ze zich nog steeds profileren met bossen en windmolens.”

Lees het volledige artikel: https://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/10545994/helft-duurzame-beleggingsfondsen-investeert-in-fossiel 

Deel dit artikel met andere: