Home | Nieuws | Fondsmanagers kijken wereldwijd een rooskleurige toekomst tegemoet

Fondsmanagers kijken wereldwijd een rooskleurige toekomst tegemoet

Fondsmanagers kijken met toenemend vertrouwen naar de toekomst, blijkt uit de recente Global Fund Manager Survey van Bank of America. Hun verwachtingen voor de wereldwijde economische groei zijn naar het hoogste niveau in twee jaar gestegen, terwijl ze de risico’s zien afnemen. Dit optimisme vertaalt zich in een verschuiving van cash naar voornamelijk Amerikaanse aandelen, waarbij de ‘Magnificent Seven’ de absolute favoriet zijn. 

Strateeg Michael Hartnett van Bank of America noemt het onderzoek ‘het meest optimistische in zeker twee jaar tijd’. Ongeveer twee derde van de 249 ondervraagde fondsmanagers, die samen $656 miljard aan vermogen beheren, voorziet een zachte landing van de wereldeconomie. Dit betekent dat centrale banken zoals de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank erin zullen slagen de inflatie terug te dringen en dat de economische groei, zij het vertraagd, positief blijft. 

Hoewel fondsmanagers nog steeds negatief zijn over opkomende markten, vastgoed en vooral China, zijn ze buitengewoon optimistisch over Amerikaanse aandelen, met name de ‘Magnificent Seven’. Deze optimistische kijk vertaalt zich in een afname van cashposities en een sterke toename van strategieën die rendement opleveren bij koersstijgingen. 

Ondertussen is het pessimisme over Europa aanzienlijk verminderd. Slechts 11% van de fondsmanagers ziet nog een harde landing als mogelijkheid, waarbij de onrust in het Midden-Oosten als een belangrijk risico wordt genoemd. Europese aandelen worden positief bekeken, waarbij bijna 80 procent van de beleggers verwacht dat de aandelenkoersen over twaalf maanden hoger zullen staan dan nu. Rabobank heeft recentelijk aangekondigd zijn aandelenpositie te vergroten ten koste van Europese obligaties, gezien de verwachte economische groei en inflatie, wat gunstig is voor aandelen ten opzichte van obligaties. 

Hoewel veel indices, waaronder de AEX-index in Amsterdam, alltime highs noteren, zijn fondsmanagers niet bezorgd over overwaardering. Volgens hoofd beleggingsstrategie Taoufik Boussebaa van Rabobank zijn aandelenmarkten buiten de VS zelfs ondergewaardeerd, waardoor er nog steeds kansen zijn voor groei. 

 

Lees meer: https://fd.nl/financiele-markten/1507621/fondsmanagers-zien-minder-risicos-en-zijn-positiever-over-aandelen 

Deel dit artikel met andere: