Home | Nieuws | Fitch: VS minder betrouwbaar voor beleggers door politieke strijd

Fitch: VS minder betrouwbaar voor beleggers door politieke strijd

De Verenigde Staten zijn voor beleggers minder betrouwbaar geworden volgens kredietbeoordelaar Fitch. Amerikaanse staatsleningen behoren niet meer tot de veiligst denkbare beleggingen. Dit heeft vooral te maken met de politieke strijd die gevoerd wordt over het schuldenplafond.

Amerikaans staatspapier heeft bij Fitch nu niet meer de felbegeerde AAA-rating, die is verlaagd naar AA+. Het is voor het eerst in meer dan tien jaar dat een toonaangevend ratingbureau dit doet. De politieke strijd om het schuldenplafond is de oorzaak van de verlaging. Hoewel het twee maanden geleden lukte om tot een akkoord te komen, nam dat de zorgen bij Fitch niet weg.

“De verlaging van de rating van de Verenigde Staten weerspiegelt de verwachte verslechtering van de begroting in de komende drie jaar, een hoge en groeiende overheidsschuld en de uitholling van het bestuur,” verklaart de kredietbeoordelaar. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen noemde de verlaging van de AAA-rating “willekeurig” en “achterhaald”.

Lees hier meer: https://www.nu.nl/economie/6274872/vs-is-volgens-kredietbeoordelaar-fitch-minder-betrouwbaar-voor-beleggers.html

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie