Home | Nieuws | Goed jaar voor Shell

Goed jaar voor Shell

Shell heeft een goed beursjaar achter de rug. Het behoorde tot de grootste stijgers op de Amsterdamse beurs, en blijft het populairste aandeel onder Nederlandse beleggers. 

Slechts twee van de 75 grootste beursgenoteerde ondernemingen aan het Damrak behaalden een beter rendement dan de 40% van Shell: bodemonderzoeker Fugro steeg 58% en OCI, een producent van onder andere ammoniak en kunstmest, sloot het jaar 68% hoger af.

Aan de andere kant was er pijn bij JustEat Takeaway en Philips, maar dat wist u, en vooral bij Accsys Technologies. De Nederlans-Engelse houtveredelaar was het slechtst presterende aandeel aan het Damrak, met een verlies van 68%.

Populair

Shell blijft ook het populairste aandeel onder Nederlandse particuliere beleggers, blijkt uit cijfers van BUX. Het spreekwoordelijke ‘weduwen- enwezenaandeel’ laat ING en ASML achter zich. Opmerkelijk: Shell is het populairst als gekeken wordt naar belegd vermogen, maar de meeste personen belegden in Air France-KLM. Ook cryptomunten Bitcoin en Ethereum waren populair onder beleggers, maar met relatief kleine bedragen.

En het houdt niet op voor Shell: analisten verwachten dat het aandeel er in 2023 nog eens 40% bij krijgt.

Deel dit artikel met andere: