Home | Nieuws | Financieel beleid VS maakt aandelenmarkt kwetsbaar voor volatiliteit

Financieel beleid VS maakt aandelenmarkt kwetsbaar voor volatiliteit

Vorige week werd voorspeld dat de verlaging van de beoordeling van Amerikaanse staatsobligaties een flinke tegenvaller zou zijn voor financiële markten. Hoewel de exacte gevolgen nog onduidelijk zijn, stelt Saira Malik, CEO van Nuveen, dat beleggers moeten rekenen op een kwetsbare aandelenmarkt.

“Toen in 2011 de kredietbeoordeling voor het laatst bijgesteld werd, waren er minder zorgen rondom de Amerikaanse staatsschulden,” vertelt Malik. “Momenteel zijn de financieringsvoorwaarden strenger dan in de afgelopen tien jaar. De Amerikaanse staatsschuld ligt nu hoger dan 100% van het Amerikaanse bbp. Bovendien heeft de Amerikaanse economie het al zwaar genoeg als gevolg van de aanhoudende inflatie en de hogere rentes. Daar komt nu ook een lagere kredietbeoordeling bij”

De winsten op de aandelenmarkt in de eerst jaarhelft zijn met gejuich ontvangen, maar afgelopen week werd plotseling duidelijk hoe kwetsbaar die stijging is. Tegelijkertijd zegt de Fed de loonspiraal nauw in de gaten te houden. Malik waarschuwt voor volatiliteit op de korte termijn door de hogere aandelenkoersen en het neerwaartse risico. Voor Nuveen is het een reden om een defensieve houding ten aanzien van aandelen te nemen.

Lees hier meer: https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2023/08/10/Nuveen-Aandelenmarkten-weer-kwetsbaar-voor-volatiliteit

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie