Home | Nieuws | Financieel adviseurs in onwetendheid over crypto ETFs

Financieel adviseurs in onwetendheid over crypto ETFs

Door de recente introductie van ETF’s die daadwerkelijk bitcoin aanhouden, is een nieuw proces aangebroken: het overtuigen van de due diligence-experts en financiële adviseurs.

Minder dan twee maanden na de lancering van de eerste tien nieuwe ‘spot’ ETF’s bedraagt de instroom al meer dan $7 miljard. Deze impact is zeer significant en laat veel financiële adviseurs met vraagtekens achter. Waar is deze waarde op gebaseerd?

De meeste ETF-aanbieders die deze instroom aantrekken, zoals BlackRock en Fidelity, hebben nog niet veel geld verdiend aan hun producten, omdat ze de kosten voor vroege investeerders hebben verlaagd naar bijna niets tot niets. Hogere tarieven zullen pas enkele maanden later ingaan, of zodra een ETF een bepaalde activawaarde drempel bereikt – met uitzondering van de bitcoin ETF van Grayscale Investments, die een aanzienlijke kostenratio van 1,5 procent handhaaft.

Een grotere bepalende factor voor de winstgevendheid op lange termijn zal echter hun vermogen zijn om te voldoen aan de eisen van de fondsanalisten en financiële adviseurs, die fondsen beoordelen en toevoegen aan klantportefeuilles.

Lees meer: https://on.ft.com/4cOS91V

Deel dit artikel met andere: