Home | Nieuws | Europese ministers keuren herziening dividendbelasting goed, maar twijfels blijven

Europese ministers keuren herziening dividendbelasting goed, maar twijfels blijven

De Europese ministers van financiën hebben een belangrijke wijziging in de administratieve procedures goedgekeurd om de terugvordering van onterecht ingehouden dividendbelasting bij grensoverschrijdende investeringen te vereenvoudigen. Deze hervorming kan vanaf 2030 jaarlijks meer dan 8 miljard euro aan extra opbrengsten genereren voor grensoverschrijdende beleggers in de EU.

Ondanks de vooruitgang in de implementatie van het plan, zijn de meningen verdeeld. De financiële sector en vermogensbeheerders zijn positief en verwachten dat de nieuwe regeling de grensoverschrijdende investeringen zal stimuleren, aangezien het huidige systeem tekortschiet. Aan de andere kant zijn particuliere beleggers kritischer en wijzen zij op de uitdagingen bij het verkrijgen van certificering en de hoge kosten van terugvorderingen. De dubbele belasting op dividenden blijft een belemmering voor Europese beleggers.

Lees het volledige artikel: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/aanpak-dubbele-dividendbelasting-eu-overtuigt-nog-niet-helemaal

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie