Home | Nieuws | Europese Commissie komt met regels die dubbele dividendbelasting moeten voorkomen

Europese Commissie komt met regels die dubbele dividendbelasting moeten voorkomen

De Europese commissie is met een voorstel gekomen om te gaan voorkomen dat dividendbelasting dubbel wordt betaald. Dat maakte Eurocommissaris voor Economie, Paolo Gentiloni, maandag bekend.  

Investeerders die twee keer belast zijn op hun dividenden raken momenteel vaak verzeild in een bureaucratische puinhoop. Het voorstel richt zich erop daar verandering in te brengen. Binnen vijftig dagen zullen investeerders het te veel betaalde bedrag terug moeten krijgen.

In veel EU-landen is het zo dat de fiscus belasting heft in het land waar de dividenden vandaan komen. Maar als een investeerder in een ander land opereert, komt daar vaak nog een heffing overheen. Dit probleem speelt al langer en dus sloten EU-landen onderling verdragen om het te veel betaalde bedrag snel terug te krijgen bij de investeerder. In de praktijk blijkt daar weinig van terecht te komen.

Lees hier meer: https://fd.nl/financiele-markten/1479589/europese-commissie-wil-dubbele-dividendbelasting-voorkomen-met-nieuwe-regels-ptf3caYYDwbx

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie