Home | Nieuws | Eerste details SFDR 2.0 worden zichtbaar

Eerste details SFDR 2.0 worden zichtbaar

De eerste contouren van de aanstaande Sustainable Finance Disclosure Regulation worden langzaam zichtbaar. De EU-raadpleging wordt pas in december afgerond, maar het is ondertussen duidelijk geworden dat het voornamelijk om een aanscherping van bestaande regelgeving gaat.

Er komt geen algehele herziening in de regelgeving die de beleggingssector heeft gedwongen om duurzaamheid te omarmen. Het idee is om de regelgeving beter te laten aansluiten op wetten rond duurzame financiering, zoals de EU Taxonomy, de Corporate Sustainability Reporting Directive en boekhoudnormen. Bovendien wordt verwacht dat SFDR 2.0 meer de gelijkenis zal opzoeken met regelgeving buiten de EU om haalbaarheid op wereldwijde schaal te garanderen.

De financiële regelgevende gemeenschap van de EU wil de belangen van particuliere beleggers prioriteit geven en ervoor zorgen dat fondsen waren zij beleggen echt hun beloften nakomen als het gaat om duurzaamheid. Voor kleine beleggers is het vaak een uitdaging om de complexe structuur van de KRW te doorgronden. Daarom zou SFDR 2.0 ervoor moeten gaan zorgen dat SFDR-verklaringen naadloos worden geïntegreerd in bijvoorbeeld prospectussen van fondsen en marketinginformatie voor beleggers.

Lees hier meer: https://www.investmentofficer.nl/nieuws/eerste-contouren-van-sfdr-20-zichtbaar

Deel dit artikel met andere: