Home | Nieuws | ECB-bestuurder Schnabel: Geen renteverlaging verwacht in juli

ECB-bestuurder Schnabel: Geen renteverlaging verwacht in juli

ECB-bestuurder Isabel Schnabel heeft aangegeven dat een renteverlaging in juli mogelijk niet opnieuw zal plaatsvinden, na de waarschijnlijke verlaging in juni. In een interview met de Japanse krant Nikkei benadrukte Schnabel dat op basis van de huidige gegevens een renteverlaging in juli niet gerechtvaardigd lijkt te zijn.

Binnen de centrale bank wordt momenteel gediscussieerd over de snelheid waarmee de rente verder moet worden verlaagd na de waarschijnlijke eerste verlaging in juni. Schnabel beschouwt een renteverlaging tijdens de beleidsvergadering van volgende maand echter als ‘gepast’. Daarna benadrukt ze dat de ECB voorzichtig te werk moet gaan en ‘voldoende tijd moet nemen om te observeren wat er gebeurt’.

Hoewel de inflatie richting de doelstelling van 2 procent lijkt te bewegen, bestaat er nog onzekerheid over de ontwikkeling van de loongroei en de spanningen in het Midden-Oosten. Deze factoren zouden de inflatie opnieuw kunnen aanjagen. Schnabel benadrukt dat de gegevens zorgvuldig moeten worden bekeken en dat de ECB zich niet vooraf moet vastleggen op een specifiek rentepad. Op de financiële markten wordt gehoopt dat de ECB dit jaar de rente drie keer met een kwart procentpunt zal verlagen van het huidige niveau van 4 procent.

Lees het volledige artikel: https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10547144/ecb-bestuurder-verwacht-geen-renteverlaging-in-juli

Deel dit artikel met andere:

Onze nieuwsselectie