Home | Nieuws | Easybroker biedt hoogste rente van 2,5%

Easybroker biedt hoogste rente van 2,5%

Het online handelsplatform Easybroker biedt klanten 2,5% rente op hun effectenrekening. Met dit rentepercentage neemt Easybroker duidelijk afstand van de Nederlandse grootbanken en de meeste andere brokers, die maximaal 0,75% rente betalen.

Het percentage van 2,5% geldt voor klanten met een portefeuillewaarde vanaf € 100.000 en is momenteel de hoogste van zijn soort in Nederland. Anders dan vrijwel alle andere aanbieders kent Easybroker bovendien geen maximumbedrag. Met deze tariefstructuur richt Easybroker zich met name op professionele beleggers en vermogende particulieren.

“De rente op de geld- en kapitaalmarkt is de afgelopen maanden fors gestegen, maar de meeste banken geven dit niet of nauwelijks door aan hun klanten. Wij kiezen ervoor om dat wel te doen,” zegt Norbert Boon, CEO van Easybroker. “Liquide middelen zijn een essentieel onderdeel van een goed opgebouwde beleggingsportefeuille. Met onze rentepercentages kunnen met name de wat meer vermogende beleggers een significante verbetering van het totale rendement van hun portefeuille tegemoetzien.”

Ondergrens

Klanten van Easybroker die van de hoge rente willen profiteren, moeten een totale portefeuille (dus cash en beleggingen samen) aanhouden van minimaal € 100.000. Over de cashtegoeden boven de € 10.000 ontvangen beleggers 2,5% rente. Is de totale portefeuillewaarde lager dan € 100.000, dan is ook het rentepercentage lager.

Voor andere valuta’s gelden vergelijkbare hoge tarieven: op tegoeden in Britse ponden vergoedt Easybroker 3,44%, op dollars 4,48%. Voor het volledige overzicht van alle valuta’s, kijk op https://www.easybroker.nl/rente.

Deel dit artikel met andere: